SPACE

Een ervaring van licht en ruimte

Een ervaring van licht en ruimte

In opdracht van onze partner Pixel werkten wij opnieuw mee aan een project van Studio Roosegaarde: 'SPACE', te bewonderen in de oude passage van station Eindhoven. 

Roosegaarde en zijn team van ontwerpers werkten samen met experts aan een specialistische druktechniek op lenzen (lenticulair). Door toepassing van deze techniek wordt de illusie van diepte gecreëerd. Beelden van de aarde, vastgelegd door satellieten van de ruimtevaartorganisatie NASA, zijn maandenlang digitaal bewerkt tot een samengesteld 3D-beeld, vergelijkbaar met het vakmanschap waarmee schilders in vroegere tijden fresco’s vervaardigden.

SPACE

De wereldbol is als een appel geschild waardoor er een lange strip ontstaat. Deze uitslag van de aarde is transparant gemaakt en op de tegenpool gelegd, waardoor je een kloppend maar abstract beeld krijgt van onze aarde. Dankzij dynamisch gestuurde LED verlichting ervaart de bezoeker extra de ruimtelijkheid van het beeld. ‘SPACE’ toont de schoonheid en de impact van licht bijvoorbeeld te zien in het verschil tussen Zuid- en Noord-Korea en het licht netwerk rondom de Nijl in Egypte.

Ontdek meer over 'SPACE' op de website van Studio Roosegaarde.

Het kunstwerk is vanaf 11 oktober 2017 permanent te zien en vrij toegankelijk voor bezoekers.

Eerder werkten wij mee aan 'BEYOND' op Schiphol, de grootste lenticulair-afbeelding ter wereld. 

>> Lees alles over onze samenwerking met Pixel Stereography
>>Lenticulair '3D-'printen bij Hollandridderkerk