Skip to Content

Bij Hollandridderkerk hechten we veel waarde aan een leefbare en gezonde wereld voor onszelf en volgende generaties. Daarom passen we steeds vaker duurzame alternatieven voor gangbare materialen toe. Ook maken we gebruik van inkten waarvan minder nodig is voor een perfect printresultaat en die GREENGUARD Gold gecertificeerd zijn.

 

Onze duurzame materialen zijn biobased en/of gerecycled en recyclebaar. De materialen zijn niet alleen ecologisch verantwoord, maar kunnen ook een extra zichtbaar effect toevoegen aan de aankleding. In dit artikel presenteren wij u de duurzame materialen voor grootformaat print van Hollandridderkerk.

 

PVC-vrij behang

Behang, bedrukt met foto’s of illustraties, is vaak de basis van de aankleding. Ons duurzaam alternatief voor behang is geheel PVC-vrij en bevat geen weekmakers. Door de fijne structuur zien de prints er schitterend uit. Het behang heeft een maximale afmeting van 5 x 50 meter, dus van naden is vrijwel nooit sprake. Het behang is krasbestendig, afneembaar en brandvertragend klasse B (EN 1305-1).

 

PET-Felt

PET-Felt is een gerecycled, geluiddempend plaatmateriaal dat we gebruiken voor creatieve en praktische toepassingen. Het is leverbaar in verschillende kleuren en kan ook full colour bedrukt worden. Uit PET-Felt frezen we allerlei vormen en letters die eenvoudig op wanden bevestigd kunnen worden.

PET-Felt wordt gemaakt van 60-100% PET-vezels (afhankelijk van de kleur) en is volledig recyclebaar. Ook is het materiaal brandvertragend klasse B (EN 1305-1).

 

CoffeeBoard

Dit unieke plaatmateriaal wordt gemaakt van ingezameld koffiedik en is volledig biobased en ciculair. CoffeeBoard kan full colour bedrukt worden. Door de gladde of de ruwe kant te bedrukken kunnen we verschillende effecten aanbrengen in de prints.

 

EcoPanel

EcoPanel is een duurzaam, circulair en biodegradeerbaar plaatmateriaal. Het is 100% biobased en kan full colour bedrukt worden. EcoPanel wordt gemaakt van hennep en een thermoplastische biopolymeer van melkzuur (PLA). Wij gebruiken EcoPanel zowel binnen als buiten.

 

Full AluBond

Dit duurzame plaatmateriaal is een alternatief voor Dibond, geheel gemaakt van aluminium. In plaats van een kunststof kern bevat dit materiaal een gegolfde aluminium kern. Hierdoor is Full AluBond volledig te recyclen.

 

SignAgain

Elke print wordt ooit weggegooid. Of toch niet? Dit sterke, kras- en waterbestendige, buigzame materiaal is gemaakt van gebruikte prints en afval uit de print- en signindustrie. Het materiaal is volledig gerecycled en recyclebaar. Het kan voorzien worden van zowel prints als motieven in reliëf waarmee allerlei creatieve effecten bereikt kunnen worden.

 

Eco Magneetfolie

Deze duurzame magneetfolie is volledig PVC-vrij. Daarnaast bevat de folie ook geen PHThalates (weekmakers) en VOC/VOS. Ook is de folie nul-halogeen. De folie is lichtgewicht en heeft een hoge kleefkracht (0,3 mm met de kleefkracht van 0,6 mm). De eco magneetfolie is ook magnetisch aan de voorzijde, waardoor er (ijzerhoudende) prints op aan te brengen zijn. Een uniek product!

Hollandridderkerk - Duurzaam digitaal drukken

Meer weten over onze producten?

Professioneel advies over onze duurzame materialen? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten of vraag direct een offerte aan.

Neem contact op