Afdeling Application Development

Technische stroomlijning van het creatieve concept

Technische stroomlijning van het creatieve concept

De mensen van de afdeling AD&C (Application Development & Consultancy) hebben allemaal hun roots liggen op een productieafdeling van Hollandridderkerk. Van daaruit hebben zij het creatieve inzicht gekregen dat in de functie-eisen staat vermeld. Vanuit hun persoonlijke interessegebied en aanleg voor automatiseringswerkzaamheden zijn zij ieder een opleidingstraject ingegaan waarin ze alles over programmeren, databases, webtechnologie en Variabel Data Printing hebben geleerd. Inmiddels hebben alle AD&C-ers jarenlange ervaring in het personaliseren en automatiseren van communicatie- en printprocessen, het bouwen van Web2Print klantportals en het opzetten van webshops. Door hun kennis worden ze ook regelmatig ingezet als technisch consultant bij automatiseringsvraagstukken van onze klanten.

Wat doen we met die kennis?
In de huidige tijd denken bedrijven goed na over het toekennen van hun mediabudgetten. Het is terecht dat marketeers maximale grip willen hebben op de resultaten van hun campagnes. Meer succes en meer grip betekent dat de communicatiemiddelen en de boodschap afgestemd moeten worden op de ontvangers en dat hun respons daarop zo nauwkeurig mogelijk gemeten moet worden. Met behulp van YOP heeft de afdeling AD&C een nieuw instrument in handen om dit voor de klant van YouRcentral mogelijk te maken. Samen met de klant wordt bepaald op welke manier zij de ontvanger kunnen aanspreken. Wat weten we van de ontvanger? Is het een man of een vrouw, woont hij/zij in Rotterdam of Maastricht of hoe oud is hij/zij? Deze algemene geografische of demografische kenmerken zijn al van grote invloed op het beslisproces van de ontvanger. Houdt ze van tennis, golfen of shoppen, gaat ze op zonvakantie of houdt ze meer van stedentrips, rijdt ze auto of reist ze met de trein? Allemaal factoren die bepalen hoe je een goede ‘klik’ kunt maken met de potentiële klant. Onze AD&C-ers zorgen ervoor dat deze parameters geautomatiseerd worden vertaald in de juiste grafische elementen in de digitale en papieren communicatiemiddelen van onze klanten. Als deze informatie niet voorhanden is, kan een campagne worden opgezet om de bestaande database met die gegevens te laten verrijken. Daarnaast koppelt de afdeling alle verzamelde managementinformatie van een campagne terug naar de klant.

Specialisme
Het team van AD&C zorgt er ook voor dat klanten de beschikking krijgen over een online portal waarin ze hun communicatiemiddelen kunnen beheren. Met behulp van YOP Web2Print kunnen zaken als flyers, visitekaartjes, banners en presentatieborden heel eenvoudig door de klant worden aangepast en besteld. Een aantal leden van het
team is gespecialiseerd in het toepassen van beeldpersonalisatie en anderen bouwen actiewebsites of interactieve webshops voor allerhande opdrachtgevers.

 

Wilt u meer weten over automatiseren van uw proces, neem dan direct contact met ons op (0180) 482211

Dit product in de praktijk
Consortium Beroepsonderwijs
Consortium Beroepsonderwijs
Geen omkijken meer naar de productie en verzending van lesmateriaal Lees meer...
Tieleman Keukens
Tieleman Keukens
Tieleman Keukens: Persoonlijke communicatie met een meetbaar effect Lees meer...
Lexus
Lexus
The ‘My Next Lexus’ Experience Lees meer...