Skip to Content

Opleider ICM in Utrecht biedt ruim 250 opleidingen en trainingen op verschillende vakgebieden zoals management, communicatie, marketing en sales. Ook verzorgt ICM maatwerktrajecten bij organisaties en organiseren zij events en workshops.

 

ICM bestaat inmiddels 20 jaar en is in die tijd al 7 keer verkozen tot Beste Opleider van Nederland. Daarnaast is ICM al 10 jaar gecertificeerd  als Great Place To Work®.

 

Werkgeluk

Zo’n 140 betrokken en enthousiaste medewerkers en zo’n 325 bevlogen docenten werken met veel plezier op het hoofdkantoor in Utrecht en op toplocaties door heel Nederland. Werkgeluk is een begrip dat centraal staat in zowel de eigen organisatie als in de kijk op leren en ontwikkelen. Als mensen zich prettig voelen, erkend worden en vertrouwen krijgen, zijn zij niet alleen van meer waarde voor de werkgever, maar kunnen zij ook groeien als mens.

 

Maatschappelijk betrokken

Een belangrijk punt voor ICM is maatschappelijke betrokkenheid. Dit uit zich onder andere in de compensatie van de CO2-uitstoot via Trees for All en hun samenwerking met diverse non-profit organisaties die een positieve bijdrage leveren aan de wereld.

 

Kim Herkelman (Process Owner Materiaal) vertelt: “Bij ICM ondernemen we verschillende initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Het verminderen van het gebruik van plastic en het opzetten van kledingruil zijn hiervan slechts een paar voorbeelden. Ook voor ons lesmateriaal hebben we nadrukkelijk gekozen voor duurzame productie en milieuvriendelijke materialen. Onze cursisten waarderen, naast de digitale leeromgeving,  gedrukt cursusmateriaal nog steeds enorm. Samen met onze partner Hollandridderkerk kijken we dan ook hoe we dit zo duurzaam mogelijk kunnen produceren. Daarvoor onderzoeken we nu bijvoorbeeld het gebruik van 100% gerecycled papier”.

 

Partnership ICM en Hollandridderkerk

“Zo’n 4 jaar geleden hebben we voor Hollandridderkerk gekozen als partner voor volledige uitbesteding van de productie en het fulfilment van ons gedrukte lesmateriaal. De applicaties en koppelingen van Hollandridderkerk om het bestelproces vrijwel volledig te automatiseren hebben ons veel werk uit handen genomen. De mogelijkheid om hierbij continu het proces aan onze zijde te blijven verbeteren is heel plezierig. Ook het persoonlijk contact met de medewerkers van Hollandridderkerk is erg prettig. Zij kennen ons werk en weten precies wat wij nodig hebben. We werken dan ook nog steeds tot volle tevredenheid met hen samen” aldus Kim.  

 

Hollandridderkerk verzorgt voor ICM de on demand productie van het lesmateriaal. Voor beginnende cursisten worden complete startdozen samengesteld en verzonden naar de cursuslocaties. Daarnaast is er vaak sprake van naleveringen die snel gemaakt en verstuurd moeten worden. Het on demand digitaal drukken van het lesmateriaal voorkomt het weggooien van teveel gedrukt of achterhaald materiaal. De automatisering van het bestelproces zorgt ervoor dat ICM nauwelijks omkijken heeft naar een belangrijk aspect van tevreden cursisten: het juiste materiaal op het juiste moment op de juiste locatie.

Hollandridderkerk - lesmateriaal printen en drukken

Leermiddelen digitaal laten drukken?

Neem contact op met een van onze productspecialisten, ook voor meer informatie en actuele prijzen.

Neem contact op

Lesmateriaal voor tevreden cursisten

Lees meer over de producten en diensten  die wij inzetten voor het maken van perfecte leermiddelen voor tevreden cursisten