Gemeente Den Haag OCW

Gemeente Den Haag digitaliseert

Gemeente Den Haag digitaliseert

De dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn (OCW) van de Gemeente Den Haag ligt stevig verankerd in de Haagse samenleving. De deelsector Vastgoed voert het gebouwenbeheer uit voor honderden panden in Den Haag. Door de jaren heen was er door Vastgoed een groot archief van papieren bouwtekeningen opgebouwd. De Gemeente Den Haag zocht een partij die een oplossing bood voor het ruimtegebrek dat een fysiek archief met zich meebrengt. Daar kwam bij dat de vergankelijkheid van oude documenten een zorgvuldige aanpak vereiste. De digitalisering van het archief werd precisiewerk.

Voordelen digitaliseren

Het digitaliseren van een groot archief heeft grote voordelen:
- de beschikbaarheid van informatie wordt vergroot
- er wordt tijd bespaard in het opvragen en raadplegen van bouwtekeningen
- het maakt het eenvoudiger om informatie uit te wisselen met collega’s of externe partijen, zoals constructeurs en aannemers
Ondanks alle voordelen kun je niet zomaar een archief scannen en digitaliseren. Dit vraagt veel capaciteit en de nodige expertise. Voor de Gemeente Den Haag was onze expertise op dit gebied uiteindelijk doorslaggevend. Onze eigen koeriersdienst maken de scanservice compleet.

Specialisme door ervaring
We hebben veel ervaring met het scannen van fragiele documenten en het werken voor een gemeentelijk orgaan. Voor de Gemeente was dit belangrijk, maar ook de waarde van maatschappelijk verantwoord ondernemen woog mee. Zo vinden de transporten van de koeriersdienst die de documenten halen en brengen klimaatneutraal plaats en beschikken we over de meest actuele kwaliteits- en milieucertificeringen.

Ervaar het ook
Bent u ook op zoek naar een leverancier voor het scannen en digitaliseren van uw documenten? Neem dan contact met ons op. U kunt bij ons terecht voor het scannen en digitaliseren van enkele documenten tot complete archieven, als ook voor foto’s en grote formaten. We denken graag met u mee en kijken hoe we dit zo effectief en duurzaam mogelijk kunnen doen.