Volledige print- en repro outsourcing

Volledige print- en repro outsourcing

Movares is een van de grootste ingenieursbureaus van Nederland en actief op het gebied van mobiliteit, water, energy, heavy rail, light rail en ruimtelijke inrichting. Men zoekt een duurzame balans tussen wonen, werken, natuur en infrastructuur. Dat doen ze in megaprojecten en in kleinere projecten als een gebouw, brug of tunnel of waterkering. Sinds 2009 verzorgt Hollandridderkerk een groot deel van de repro-, print- en drukwerkactiviteiten voor Movares. Drie keer per dag bezorgen koeriers van Hollandridderkerk bestekken, technische tekeningen en ander printmateriaal in de kantoren. Dit gebeurt klimaatneutraal.

Uitbesteden van reproactiviteiten

Mariet Peerboom is Hoofd ICT bij Movares en een van de vaste aanspreekpunten van Hollandridderkerk. Zij vertelt dat het uitbesteden van reproactiviteiten niet zonder slag of staat ging: “We hadden onze eigen afdeling voor het printen en plotten van materiaal. Vanuit efficiencyoverwegingen besloten we de reprowerkzaamheden uit te besteden. Dat leverde vooral in het begin de nodige scepsis en vragen op. Levert een externe partij wel dezelfde kwaliteit? Krijgen we het materiaal op tijd? Worden we goed begrepen? We gingen op zoek naar een partij die in deze behoeften kon voorzien.”

Kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid

Na een uitgebreide selectieprocedure bleek Hollandridderkerk de meest geschikte partij. Om de kwaliteit en (lever)betrouwbaarheid van Hollandridderkerk te toetsen, voerde Movares een pilotperiode in. Mariet: “Gedurende een aantal weken legden we printopdrachten bij Hollandridderkerk neer en keken we hoe dit verliep. Het bleek te werken. De scepsis maakte al snel plaats voor tevredenheid.” Een ander belangrijk selectiecriterium betrof duurzaamheid. In 2011 behaalde Movares trede vijf op de CO2-Prestatieladder zo benadrukt Mariet; “Onze organisatie is groen tot in de vezels. Van onze leveranciers verwachten we een zelfde visie op duurzaamheid. De efficiënte inrichting van hun productieproces en hun inspanningen om het milieu te sparen, waren mede doorslaggevend om op Hollandridderkerk over te stappen.”

Printen, plotten, scannen

De opdrachten die Hollandridderkerk voor Movares uitvoert, lopen uiteen van het plotten van tekeningen in alle denkbare formaten tot het printen van bestekken en opleidingsmateriaal. Ook scanwerkzaamheden, het plastificeren van borden en het printen van allerlei presentatiemateriaal behoort tot de werkzaamheden. “Voor het bestellen en aanleveren van materiaal maken we gebruik van de online printmanager van Hollandridderkerk”, aldus Mariet. “Dit is een speciaal voor ons ontwikkelde webapplicatie voor het optimaal managen van documenten. Bovendien krijgen we de elektronische facturen zodanig aangeleverd, dat de gegevens meteen in ons systeem overgenomen worden. Dat is voor ons een grote pré en een goed voorbeeld van de manier waarop Hollandridderkerk met ons meedenkt. We zijn regelmatig met elkaar in gesprek om producten en/of processen te optimaliseren. Zo blijven we met elkaar op het goede spoor.”

Ervaar het ook
Bent u ook op zoek naar een leverancier kwaliteit en betrouwbaarheid combineert duurzaamheid? Of wilt u eens een kijkje bij ons komen nemen om te zien wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op. We vinden het leuk om samen met u te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.