Bestuursacademie Nederland

Geen omkijken meer naar de productie en verzending van lesmateriaal

De Bestuursacademie Nederland verzorgt een zeer compleet pakket aan vakopleidingen, trainingen en praktijkgerichte cursussen voor het openbaar bestuur. "Het samenvoegen van twee vestigingen was het moment waarop we beseften dat het beter was ons volledig te richten op ons vakgebied en alle bijkomende werkzaamheden, zoals het exploiteren van lesruimten en het verzorgen van catering, uit te besteden. Daar hoorde ook de repro bij, we zochten dus naar een goede oplossing.” Aan het woord is Stefanie Lamme, klantadviseur bij Bestuursacademie Nederland en verantwoordelijk voor de opleidingsgebonden inkoop.

Bestuursacademie Nederland Stefanie Lamme
Stefanie Lamme

Aansluiting op de behoeften
Bij de keuze voor Hollandridderkerk als leverancier bleek de prijs-kwaliteitverhouding doorslaggevend. "Daarnaast hebben we goed gekeken naar de mogelijkheden die de verschillende aanbieders boden. Wat dat betreft vonden we bij Hollandridderkerk de beste aansluiting op onze behoeften." Inmiddels wordt al het lesmateriaal van de Bestuursacademie bij ons geproduceerd, op basis van het zogenoemde Printing on Demand. De laatste versie van een syllabus, wettenbundel of studieboek is altijd beschikbaar en kan snel en eenvoudig via ons bestelsysteem Printservice.nl  worden besteld in de benodigde hoeveelheid.

“Het is fijn om op deze manier samen te werken. We hebben echt gevonden waar we naar op zoek waren: totale ontzorging.”

Stefanie: "Voor de Bestuursacademie was het best spannend om de oude, vertrouwde werkwijze los te laten. We spraken voor de beginperiode een testfase af van twee maanden om te kijken of het goed werkte. Door praktische problemen bij ons, we zaten immers ook nog eens middenin een verhuizing, kwam dit niet goed van de grond en werd de samenwerking met Hollandridderkerk versneld doorgezet. Dat is heel goed verlopen en we hadden meteen vanaf de eerste dag geen zorgen meer over de productie en verzending van ons lesmateriaal en toebehoren. Op de lange termijn zijn er nog andere voordelen; we besparen op de kosten, we hebben geen repro- en voorraadruimte meer nodig en het is beter voor het milieu."

Totale ontzorging

Tegelijkertijd werd ook al het drukwerk voor kantoor, zoals enveloppen, briefpapier en visitekaartjes, met al haar wijzigingen vanwege de verhuizing, uit handen gegeven. Bij de inrichting van de nieuwe werkplekken werd gebruik gemaakt van een andere dienst van Hollandridderkerk: het plaatsen en onderhouden van twee multifunctionals, apparaten die kunnen printen, kopiëren en scannen. Voor de marketingafdeling van de Bestuursacademie worden door Hollandridderkerk alle mailingen, brochures en gepersonaliseerd drukwerk geproduceerd en verzonden. Bij de Bestuursacademie en bij Hollandridderkerk werken vaste contactpersonen samen waardoor de communicatielijnen kort zijn en snel overleg mogelijk is. "Het is fijn om op deze manier samen te werken en we hebben echt gevonden waar we naar op zoek waren: totale ontzorging. Omdat alles prima verloopt zijn enkele evaluatiemomenten tussentijds voldoende. Wel ontwikkelt de Bestuursacademie door en dan is het prettig om te weten dat we in Hollandridderkerk een partner gevonden hebben die met ons meedenkt en nieuwe mogelijkheden wil verkennen."

Ervaar het ook
Bent u ook op zoek naar een leverancier die u heel veel werk uit handen neemt en u helpt kosten te besparen? Samen met u bedenken we graag de beste oplossingen. Neem gerust contact met ons op. We vinden het leuk om uitgedaagd te worden en met u mee te denken.