Rol van betekenis bij realisatie van De Rotterdam

Rol van betekenis bij realisatie van De Rotterdam

Eind 2013 werd De Rotterdam, een gebouw met drie transparante torens van 150 meter hoog op de Kop van Zuid in Rotterdam, officieel opgeleverd. De Rotterdam is een ontwerp van de wereldberoemde architect Rem Koolhaas en fungeert als een stad in de stad, met appartementen, kantoorruimten, congreszalen, een viersterren hotel en voldoende parkeerruimte. De begane grond heeft een spectaculaire entree waar winkels, sportclubs, cafés en restaurants vrij toegankelijk zijn. Door al deze functies wordt er 24 uur per dag geleefd in het gebouw en kun je er zowel overdag als ’s avonds genieten van een adembenemend uitzicht over de skyline van Rotterdam, de Maas en de havens.

De Rotterdam in cijfers:

  • totale oppervlakte: 160.000 m²
  • gewicht: 230.000 ton
  • aantal mensen betrokken bij de bouw: 4.500
  • aantal gewerkte manuren: 6,4 miljoen

Internetplatform voor bouwtekeningen

Nog een leuk weetje: voor de bouw werden 36.000 tekeningen gemaakt. Aan dit omvangrijke onderdeel van het project leverde Hollandridderkerk een actieve bijdrage door de productie van deze (actuele) bouwtekeningen. Eric Ouwerkerk is realisatiemanager bij De Rotterdam CV, een joint venture van MAB Development en OVG Projectontwikkeling, de vastgoedontwikkelaars van dit project. Hij is zeer te spreken over de intensieve samenwerking met Hollandridderkerk. “We hebben een internetplatform ingericht waar verschillende partijen, bijvoorbeeld architecten, aannemers en onderaannemers, toegang hebben tot de bouwtekeningen. Zodra er iets aan de deelprojecten bijgesteld werd, moesten er nieuwe tekeningen komen. Dat was eenvoudig door een printopdracht naar Hollandridderkerk te sturen met daarin onze specificaties. Zij produceerden de tekeningen die nog dezelfde dag bij ons werden afgeleverd. We zijn dan ook uitermate tevreden over de werkwijze en de service van Hollandridderkerk.”

“Waarom zou je evalueren als alles perfect verloopt?”

Hoog kwaliteitsniveau

Ook voor het produceren van een boek dat een aantal studenten over De Rotterdam heeft samengesteld, werd een beroep op Hollandridderkerk gedaan. “Het boek ziet er prachtig uit en is vooral heel populair bij iedereen die aan het project meewerkte, we krijgen er dan ook nog steeds veel leuke reacties op”, vertelt Eric Ouwerkerk. Zijn keuze om met Hollandridderkerk samen te werken voor de productie van de tekeningen van De Rotterdam kwam voort uit positieve ervaringen die hij al eerder met het bedrijf had opgedaan. “Bij zo’n complex traject verwachten we tekeningen van een hoog kwaliteitsniveau die snel gemaakt en geleverd kunnen worden. Ik wist dat ik op Hollandridderkerk kon rekenen en ik ben nog nooit teleurgesteld in onze samenwerking. Sterker nog, de evaluatiemomenten die door de accountmanager van Hollandridderkerk werden ingepland, waren meestal niet nodig. Waarom zou je evalueren als alles perfect verloopt?”

Ervaar het ook
Bent u ook op zoek naar een leverancier waar u op kan rekenen en snelheid combineert met kwaliteit? Of wilt u eens een kijkje bij ons komen nemen om te zien wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op. We vinden het leuk om uitgedaagd te worden en u te verrassen.