Nederlandse Sportboekenclub

Specialist in kleurrijke sportverhalen

Specialist in kleurrijke sportverhalen

Wie van sport en lezen houdt, doet er goed aan eens op de website van de Nederlandse Sportboeken Club (NSC) te kijken. Met klinkende titels als ‘De lachende trainer’, ‘Gedichten uit de bezemwagen’, ‘Zwikken met Happel’, ‘Vertel mij wat’ en ‘Voetbalplaatjes maar niet van Panini’ trakteert deze uitgeverij haar lezers op bijzondere boeken over de sportwereld.

"Sport is een onuitputtelijke bron van inspiratie en zal dat altijd blijven"

Als uitgever is Chris Willemsen verantwoordelijk voor het creatieve proces; hij bepaalt het concept en de inhoud en verzorgt de eindredactie en vormgeving van de boeken. “Het is bijzonder dat de teksten niet alleen van professionele auteurs komen. De input wordt vooral geleverd door mensen die betrokken zijn bij de sportclub of het thema van het boek en daar boeiend over kunnen schrijven. Dit soort boeken krijgt, vooral door het lokale en regionale karakter, geen kans bij grote uitgeverijen.

Chris Willemsen Nederlandse Sportboekenclub

Dat is vreemd want er is veel interesse voor, zeker als het onderwerp en de uitvoering interessant zijn. Onze boeken gaan overigens niet alleen over ‘vroeger’, maar ook over vandaag. Sport is een onuitputtelijke bron van inspiratie en zal dat altijd blijven.”

PRODUCTIES IN OPDRACHT

Naast de serie sportboeken verzorgt de NSC ook producties in opdracht. Zo werd voor Only Friends, een stichting die kinderen en jongeren met een beperking de gelegenheid geeft om te sporten, een boek gemaakt over hun 15-jarig bestaan. “Het resultaat is prachtig, een boek met eeuwigheidswaarde, we zijn er echt trots op. We stellen trouwens altijd hoge eisen aan de kwaliteit, de lat ligt hoog. Daarom werken we met Hollandridderkerk als producent. Een goeie club van betrouwbare professionals. Het is prettig zaken doen met mensen die doen wat ze beloven.”

Op de website van de Nederlandse Sportboeken Club worden alle NSC-boeken vermeld en besproken. Ze zijn via deze website te bestellen en ook verkrijgbaar bij Bol.com en in de reguliere boekhandel.