Pixel Stereography

“Als je kwaliteit wilt, zit je daar goed!”

“Als je kwaliteit wilt, zit je daar goed!”

Lenticulaire druk is een druktechniek waarmee je een verschillend beeld ziet naargelang de hoek waaronder je naar het drukwerk kijkt. Door die hoek te veranderen lijken de beelden in elkaar over te vloeien. Deze techniek kun je gebruiken voor een 3D-effect of voor het combineren van verschillende afbeeldingen in een afdruk (wissel/flip effect).

Dit is echter niet zomaar een leuk trucje, achter elk product schuilt een wereld aan techniek. De praktische mogelijkheden zijn oneindig en zeer geschikt voor commerciële doeleinden. Altijd opvallend en met een spectaculair resultaat.

 

Grootste Lenticulair print van Pixel
Grootste 3D-lenticulair ter wereld (CES 2014, Las Vegas)

 

Aandacht trekken
Door het gebruikmaken van lenticulaire lenzen en speciale druktechnieken wordt bij de kijker de illusie van beweging of diepte opgewekt. De aandacht wordt onmiddellijk getrokken door het verspringen van het beeld of door de surrealistische driedimensionale (3D) projectie. Bij een bewegingseffect (film) lijken verschillende beelden in elkaar over te vloeien of te veranderen zodra je van positie wisselt. Het effect ontstaat door de combinatie van speciale beeldbewerking en een fijn lenzenrooster van transparant kunststof waar het beeld op wordt afgedrukt. Deze techniek wordt veel gebruikt voor giveaways, posters, uitnodigingen, kaarten en promotioneel materiaal. Maar ook voor bushokjes of reclamezuilen die je aantreft in drukke winkelstraten zijn bewegende of driedimensionale afbeeldingen, door de hoge attentiewaarde, uitermate geschikt.

“Ik kan me geen betere partner wensen”

Grote formaten tot meerdere vierkante meters
“Op het gebied van 3D-producties is heel veel mogelijk, ook wanden van meerdere vierkante meters. De hippe grootformaat aandachttrekkers kunnen zowel binnen als buiten en zelfs in een lichtbak verwerkt worden.” Aan het woord is Coen Holten, eigenaar van Pixel Stereography, een bedrijf dat uiteenlopende 3D-producten levert. Specialist met een aanbod dat uniek is in en buiten Nederland. Er is veel vraag naar zijn 3D-producten waarvan de grootformaat producties bij Hollandridderkerk worden vervaardigd. “Pixel heeft technieken ontwikkeld waarmee wij ons onderscheiden in de markt. Wij denken mee met de klant over de voor hem beste toepassing van 3D of bewegende beelden”, vertelt Coen.

Enkele producten van Pixel:

Productie
Pixel Stereography werkt al sinds 1995 met ons samen. Coen: “Hollandridderkerk kijkt vooruit en investeert in kennis en middelen. Door gebruik te maken van hun printers, kan ik de mooiste grootformaat 3D-afdrukken die momenteel mogelijk zijn aan mijn klanten leveren. Kwaliteit en snelheid zijn bij dit productieproces hoog en constant.” Naast geavanceerde apparatuur zijn bij de samenwerking ook gespecialiseerde kennis en ouderwets vakmanschap onmisbaar. Coen: “Jarenlang was de techniek leidend voor de mogelijkheden. We richten ons nu meer op de inhoud waarbij we ons samen concentreren op het verbeteren van bijvoorbeeld de effecten en scherpte van de afbeelding. Het is heel fijn dat ik de ruimte krijg van Hollandridderkerk om te experimenteren met de mogelijkheden van de apparatuur en materialen. Door processen uit te proberen, kunnen we het eindresultaat nog verder optimaliseren.” Coen is hiervoor dan ook regelmatig aanwezig bij Hollandridderkerk en hij is zeer tevreden over de samenwerking met het productieteam. “Er werken professionele medewerkers die echt betrokken en heel toegewijd zijn. Alle mensen, van productie tot aan de directie, staan open voor het uitwisselen van kennis, gaan tot het uiterste en zijn bij alle producties zeer enthousiast. Ik kan me geen betere partner wensen!”

Ervaar het ook
Bent u ook op zoek naar een innovatieve partner die kwaliteit en snelheid combineert met expertise en vakmanschap? Neem dan contact met ons op. We vertellen u graag over de mogelijkheden en wat we voor u kunnen betekenen.