Samenwerken met Smit Mode vereist snelheid en kwaliteit

Samenwerken met Smit Mode vereist snelheid en kwaliteit

Smit Mode is een familiebedrijf dat dateert van 1872 en inmiddels is uitgegroeid tot een netwerk van achttien dames- en herenmodezaken, een webwinkel en een hoofdkantoor en distributiecentrum in Hendrik-Ido-Ambacht. De huidige directie wordt gevormd door de vijfde generatie van de familie Smit die in de winkels wordt bijgestaan door ongeveer 140 verkoopmedewerk(st)ers en stylisten.

Uniforme uitstraling met uitgebalanceerd promotiemateriaal

Om een uniforme uitstraling te creëren wordt voor alle winkels hetzelfde concept gehanteerd waarbij gebruik wordt gemaakt van gevelreclame, etalagemateriaal, belettering en stickers op de ruiten, posters en fotomateriaal. De productie hiervan is in handen van Hollandridderkerk. Ankie Winkelman, verantwoordelijk voor de uitstraling van de winkels van Smit Mode: “De samenwerking bevalt goed. Mijn ideeën worden direct oppakt en vertaalt naar producten die niet alleen heel mooi zijn, maar in de praktijk ook goed bruikbaar. Soms is er wat meer overleg nodig over bijvoorbeeld de materiaalkeuze of over hoe we het in de winkels kunnen toepassen. Ik kan dan altijd even langskomen voor advies en een demonstratie. Ook heb ik een rondleiding gekregen bij Hollandridderkerk, niet alleen leuk maar ook heel leerzaam om te weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van promotioneel materiaal en wat er bij komt kijken om het te maken.”

“De communicatielijnen zijn kort en de productiesnelheid is zo hoog dat ik vaak de volgende dag de winkels al kan voorzien van het benodigde materiaal”

Hoge productiesnelheid

De bruikbaarheid van point-of-sale materiaal is bij een modezaak maar van korte duur. Door de wisseling van seizoenen zijn er vaak nieuwe collecties in de winkels te vinden. Ook voor speciale acties en de uitverkoopmomenten zijn nieuwe posters, foto’s, etalagebelettering en dergelijke nodig. “Soms zijn er gebeurtenissen waarbij direct gehandeld moet worden. Als er bijvoorbeeld over enkele dagen sneeuw verwacht wordt, zorgen we ervoor dat de winkels snel worden bevoorraad met extra jacks, vesten, truien, mutsen en sjaals. In dat geval heb ik eigenlijk direct promotioneel materiaal nodig voor alle filialen. Snel schakelen is in onze branche dus heel belangrijk. Het is fijn om ook dan te kunnen rekenen op Hollandridderkerk. De communicatielijnen zijn kort en de productiesnelheid is zo hoog dat ik vaak de volgende dag de winkels al kan voorzien van het benodigde materiaal”, vertelt Ankie.

Ervaar het ook
Wilt u ook een leverancier waar u op kan rekenen? Of wilt u ook eens een kijkje bij ons komen nemen om te zien wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op. Graag kijken we samen wat we voor u kunnen betekenen.