Travel Diaries

Gebundelde reisherinneringen

Net als de meeste goede ideeën is Travel Diaries ontstaan uit een persoonlijke ergernis. Toen Veerle Witte na haar studie vier maanden op backpack-reis door Zuid-Amerika wilde gaan, kwam ze erachter dat er geen mogelijkheid was om onderweg een dagboek bij te houden, te delen en bij thuiskomst mooi te laten printen. Ze kon kiezen uit een ouderwets papieren dagboek dat onderweg niet voor anderen zichtbaar was, een blog dat nauwelijks vormgeving toeliet of een fotoboek dat te weinig ruimte voor tekst bood. Die ergernis sloeg al gauw om in het besef dat ze een gat in de markt had ontdekt.

Nu biedt ze met Travel Diaries (www.traveldiariesapp.com) precies dat waarnaar ze zes jaar geleden op zoek was: een webapplicatie waarin je als reiziger je reisverhalen kunt schrijven en illustreren met de mogelijkheid om ze bij thuiskomst als boek te laten printen.

Hollandridderkerk bood niet alleen de mogelijkheid om losse exemplaren te verkopen, maar kon ook de kwaliteit leveren waarnaar ik op zoek was

Onderweg

De reizigers vullen hun dagboek onderweg via de site. In het lokale koffiehuis of op de rand van hun hotelbed kunnen ze voor elke pagina een nieuw sjabloon kiezen: dat kan alleen tekst bevatten, maar daarnaast zijn er tientallen lay-outs die de mogelijkheid bieden om foto’s in te voegen, een eigen routekaart te maken (de software daarvoor maakt deel uit van de applicatie) of om plek vrij te houden om bij thuiskomst realia als treinkaartjes, gedroogde bloemen of andere souvenirs in te plakken. Ook zijn er uitgebreide mogelijkheden voor tekstopmaak: verschillende lettertypen en -groottes voor de broodtekst, opties voor de weergave van plaats en datum, weergave van de hoofdstuktitel.

Book on Demand

Zodra de dagboekhouders op de bestelknop drukken gaan alle bestanden naar Hollandridderkerk, dat de gehele productie en de verzending verzorgt. Dat de boeken er goed uitzien is van groot belang: de app is gratis, alle inkomsten komen uit de verkoop van boeken.

Dit gehele artikel is verschenen in InCT Magazine 4-2017. Lees hier het hele artikel.